We zoeken nog een passende naam

Onderwerpen: Interessant

Gepost op: 22 september 2016

We zoeken bij Eandis en Infrax nog naar een naam voor ons nieuw bedrijf. Die is liefst eenvoudig te onthouden en uit te spreken, maar hij moet zeker ook passen bij een technologisch bedrijf dat zich voorbereidt op de uitdagingen van de toekomst. Er mag dus wat gezonde ambitie in weerklinken. We richten over enkele weken een gemeenschappelijk filiaal op. “Eanfrax” hoor ik her en der wel eens bij wijze van grap voorstellen. Maar dat zou een foute naamkeuze zijn. De samentrekking van de namen van de beide partners wekt immers de indruk dat we onze huidige bedrijven willen fuseren. Dat is niet aan de orde. We gaan voor bepaalde delen samenwerken, maar we behouden wel elk onze identiteit.

Zowel bij Eandis als bij Infrax gaf de raad van bestuur voor de zomervakantie al de goedkeuring om deze samenwerking te officialiseren in een gemeenschappelijk bedrijf. Dat zal ons in staat stellen om bepaalde taken en onze toekomstige uitdagingen efficiënter en bijgevolg ook goedkoper te realiseren voor beide partijen, en dus voor heel Vlaanderen.

Onze operationele activiteiten die rechtstreeks verband houden met de klanten en met de gemeenten zijn daar niet bij. Deze horen thuis bij één van beide partners: Eandis of Infrax. Denk maar aan de aanleg van de nutsvoorzieningen en de aansluitingen daarop of de openbare verlichting.

Maar de uitdagingen en de opdrachten in onze job worden steeds groter en complexer. Energie in de toekomst vereist steeds nieuwere en complexere technologie. Maar vooral ook meer efficiëntie om de kosten tot een minimum te beperken. De uitbouw en de modernisering van onze installaties, het ‘slim’ beheren van onze netten, het uitbouwen van smart city toepassingen, … vereisen erg veel voorbereiding, inspanning en investeringen. Het zou in een relatief kleine regio als Vlaanderen niet verstandig zijn om dergelijke nieuwe ontwikkelingen als bedrijf alleen te willen onderzoeken en uit te bouwen. Daarom kunnen netbedrijven als Eandis en Infrax op dat vlak best hun krachten bundelen en meer denken in termen van partnerships dan te spreken over concurrentie.

Onze intentie om samen te werken hebben we al bij heel wat stakeholders afgetoetst. Zoals verwacht krijgen we allerlei reacties. Maar vooral vanuit een bezorgdheid of verbazing. Begrijpelijk, want het is immers een nieuw gegeven dat twee netbedrijven zo intens willen samenwerken. Maar we zijn er klaar voor. Het antwoord op de meeste vragen komt telkens neer op hetzelfde: de huidige en toekomstige veranderingen in het energielandschap en de zoektocht naar meer efficiëntie voor Vlaanderen.

Alleen de naam voor dit gezamenlijk project moeten we nog bepalen ;-)

4 gedachten over “We zoeken nog een passende naam

 1. Roger Simons

  suggestie:
  Slimme oplossing in latijn is ‘dolor solutio’ dit samen getrokken en wat makkelijk te onthouden is:

  ” DOLUTIO ”

  Reageren
 2. Frank Craninx

  Beste collega

  Ik doe een voorstel voor onze nieuwe gezamelijke bedrijfsnaam.

  <> of <>

  Dit staat voor intelligente kracht of intelligente energie

  Mvg

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>