Samen op weg naar een duurzame toekomst

Ik las een paar dagen geleden in de krant dat wij met zijn allen zeer goed beseffen dat we niet goed omgaan met ons leefmilieu, maar dat we toch niet het idee hebben dat we zelf – en wel meteen – moeten overgaan tot actie. Of eigenlijk, we missen nog de overtuiging om zelf iets te ondernemen of om ons gedrag aan te passen. En “we”, dat is dan de ganse bevolking. Heel in het algemeen, ook al zijn er zeker heel wat burgers, bedrijven en overheden die daarop de positieve uitzonderingen zijn.

Als CEO van een bedrijf dat ‘duurzaamheid’ in de genen heeft, doet het mij pijn om dat te lezen. Zelfs al weet ik dat de journalist het grotendeels bij het rechte eind heeft. Het tempo waarin we onze aarde uitputten is veel te hoog, en ondanks de vele initiatieven, zijn de globale resultaten nog steeds niet hoopgevend voor de generaties die na ons komen. De diagnose is gesteld, de behandeling is bezig, maar de inspanningen die we doen, volstaan niet. Wat doen we eraan?

We kunnen naar boven kijken. Naar de wereldleiders misschien. Dat zij het eens oplossen. Of naar onze regeringen. Die moeten er maar voor zorgen dat het beter gaat met ons milieu en met de toekomst van onze kinderen en hun kinderen. Nee toch? Uiteraard moet het kader er zijn en dragen zij een belangrijke verantwoordelijkheid. Maar het milieu vrijwaren? Dat moeten wij met zijn allen doen. Zonder uitzondering.

Ik ben dan ook blij met de visie en de strategie van Infrax op dat vlak. Wij zijn al ruim een kwart eeuw bezig het goede voorbeeld te geven en daadwerkelijke acties op te zetten. Ons bedrijf heeft in belangrijke mate bijgedragen aan de bewustmaking van klanten om energie te sparen waar het kan. Onze stimuli hebben vast en zeker de markt sneller rijp gemaakt. En wat begon met de promotie van spaarlampen en spaardouchekoppen, is nu een hele waaier van initiatieven die niet alleen de burgers, maar ook de bedrijven en de lokale overheden ondersteunen in hun streven naar een duurzame toekomst.

De spaarlamp heeft de gloeilamp al naar de geschiedenis verwezen intussen en we merken dat de volgende generaties vooral LED-verlichting verkiezen. In de loop der jaren is Infrax steeds breder gaan denken en werken. We zijn meer en meer de partner in duurzaamheid geworden van onze stakeholders. We pakken overheidsgebouwen aan met onze ESCO-diensten, we zetten in op duurzame mobiliteit, we faciliteren groene energie, we organiseren BouwTeams voor mensen die duurzaam bouwen of renoveren. Ik noem maar een paar initiatieven.

Onze visie op een duurzame toekomst en wat wij hierin betekenen voor onze vennoten en onze klanten hebben we verzameld in een leuke brochure en een website. Ik geef toe dat ik daar trots op ben. Want in deze brochure/website zie je heel goed dat wij zeker en vast een verschil maken. Je leest hoe Infrax met veel enthousiasme blijft timmeren aan de weg naar duurzaamheid. Wij geraken niet ontmoedigd door een krantenartikel of door een sombere bewering her of der. Integendeel. Elk probleem kan je immers best benaderen als een opportuniteit.

Bekijk het overzicht van onze intitiatieven in het kader van een duurzame toekomst op www.samenopwegmetinfrax.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>